Naar het onderwijs overstappen?

Als zij-instromer kun je binnen twee jaar je bevoegdheid behalen.

 

 

Wie als zij-instromer de stap naar het onderwijs maakt wordt met open armen ontvangen. Voor leerlingen maak jij als docent het verschil, je helpt ze hun weg in de wereld van de toekomst te vinden. De aanhoudende lerarentekorten staan garant voor een goede baanzekerheid en in veel regio’s wordt alles uit de kast getrokken om nieuwe docenten te vinden. Daarnaast ontvang je vanuit de overheid subsidie voor de kosten van je opleiding.

Maak kennis met Marlies

Marlies werkte 13 jaar bij Center Parks. Ze had het naar haar zin, maar wilde ook meer in het leven. Ze wilde meer voldoening in haar leven en liet zich omscholen tot Juf Marlies. Dit traject doorliep zij bij onze opleidingspartner NCOI Opleidingen.

Via onze opleidingspartner NCOI opleidingen leiden we je binnen twee jaar op tot docent op de basisschool of het voortgezet onderwijs. De zij-instroomtrajecten zijn maatwerk; aan de poort kijken we naar wat je al kent en kunt en stellen daarmee jouw individuele leerroute vast, waarbij onnodig leren wordt voorkomen.

Dit is er uniek aan de trajecten van NCOI Opleidingen:

  • de duur van het geschiktheidsonderzoek, deze is maximaal 6 weken. Dat zorgt voor duidelijkheid naar jou en jouw (toekomstige) werkgever.
  • PABO studenten kunnen zich onbeperkt aanmelden voor de verplichte WISCAT.
  • Er is de mogelijkheid voor alle studenten uit alle zij-instroomtrajecten om in een jaar na het behalen van hun lesbevoegdheid een volledige HBO bachelor af te ronden.
  • En tenslotte: heb je nog geen geschikte werkplek? Dan kunnen we je ondersteunen in het vinden van een werkgever.

Deze zij-instroomtrajecten kun je via onze opleidingspartner volgen:

Zij-instroom PABO (met subsidie)

Zij-instroom lerarenopleiding Nederlands (met subsidie)

Zij-instroom lerarenopleiding Wiskunde (met subsidie)

Zij-instroom lerarenopleiding Engels (met subsidie)

Zo ziet het opleidingstraject eruit

Persoonlijk opleidingsadvies

Benieuwd of je in aanmerking komt voor één van de zij-instroomtrajecten? Vraag dan gratis je persoonlijke opleidingsadvies aan.