Praat online mee over de uitdagingen rondom de formatie voor het aankomende schooljaar.

Online ronde tafelbijeenkomst voor hr-verantwoordelijken in het basis- en voortgezet onderwijs.

Ja, ik praat mee!

De lerarentekorten rijzen in Nederland de pan uit, en inmiddels zijn we op het punt aangekomen dat het gebrek aan gemotiveerde docenten voor de klas ten koste van de onderwijskwaliteit gaat. Scholen concurreren met elkaar in plaats van samen te werken en met de formatieperiode die eraan komt ontstaat er een flinke strijd om het talent. De Nederlandse overheid vond het tijd om in te grijpen, maar lijkt daar nu toch iets op terug te komen en ruimte te geven voor initiatieven en samenwerkingen die dicht bij het vuur liggen.

Samen het gesprek aan gaan is belangrijk omdat…

… we succesverhalen met elkaar kunnen delen, zodat we van elkaar kunnen leren.

… we met continue kleine acties samen een groot verschil kunnen maken.

… we ervoor zorgen dat we door de Nederlandse overheid gezien en gehoord worden.

Wat is een ronde tafelbijeenkomst?

Een ronde tafelbijeenkomst is een overleg waarbij iedereen rond een ronde tafel zit om samen te praten over een bepaald onderwerp. Het idee is dat iedereen evenveel kan zeggen en dat er geen rangorde is tussen de deelnemers. Het doel van de bijeenkomst is om tot een gemeenschappelijk standpunt of oplossing te komen door verschillende meningen te bespreken. Door deze opzet kan er een open en vruchtbare discussie ontstaan en kunnen er brede overeenstemmingen worden bereikt.

Digitale veiligheid op school

Dit is wat we gaan doen:

We gaan tijdens deze online ronde tafelbijeenkomst met elkaar in gesprek over de aankomende formatieperiode en hoe je als hr-verantwoordelijke zij-instromers op jouw school kunt verwelkomen. We gaan in op vragen zoals:

“Hoe oriënteren potentiële zij-instromers zich?”
“Wat is er op school nodig om succesvol zij-instromers in te zetten?”
“Hoe kan ik gemotiveerde zij-instromers aantrekken?”

Daarbij zal Peter van Dijk, voorzitter van het CvB De Goudse Waarden, aanwezig zijn om te vertellen over hoe hij recent zeer succesvol de deuren van zijn school opende voor iedereen die de overstap naar het onderwijs overwoog.

Ja, ik praat mee!

Wij zijn de Alliantie voor Werkend Onderwijs

De Alliantie voor Werkend Onderwijs is een samenwerkingsverband tussen een aantal belangrijke spelers in het onderwijs, samen hebben we één gezamenlijk doel: het lerarentekort aanpakken. Jaap van Voorst (zie foto) is de aanjager van het samenwerkingsverband en met zijn jarenlange werkervaring en betrokkenheid bij diverse lerarenopleidingen mag hij zich inmiddels een expert noemen op het gebied van zij-instromers.

Tijdens de online ronde tafelbijeenkomst zal Jaap de gastheer zijn.

Ben jij er op 19 april ook bij?

Meld je dan nu aan voor onze online ronde tafelbijeenkomst en doe nieuwe ideeën op over de duurzame inzet van zij-instromers zodat je de formatie van volgend jaar rond krijgt. We starten om 15:00 uur en sluiten deze waardevolle discussie rond 16:30 uur weer af.