Behouden van zij-instromers

Onterecht wordt vaak gedacht dat het aantal gegadigden dat via een carrièreswitch naar het onderwijs wil overstappen te klein zou zijn. Er zijn echter genoeg geïnteresseerden die dit willen.

Het probleem zit niet in de hoeveelheid carrière switchers, maar in inefficiënte matching van scholen en zij-instromers.

Het is voor scholen vaak lastig om goed te bepalen of de match met de school of het vak wel voldoende duurzaam is. Zonde van de tijd, zonde van de investeringen.

 

De Oplossing

Bij de Alliantie voor Werkend Onderwijs profiteer je als onderwijsinstelling van de enorme ervaring, expertise en het netwerk van dé specialisten op dit gebied: MeesterBaan en ECHT Onderwijs.

Als geen ander weten zij hoe en waar je de juiste doelgroep werft en hoe je binnen die doelgroep optimaal selecteert. Altijd met als startpunt de specifieke kenmerken en behoeften van de onderwijsinstelling én het DNA en competenties van de kandidaat, waardoor de kans op een voor beide partijen positieve en langdurige match zo groot mogelijk is.

Het risico van vroegtijdige uitval door verkeerde verwachtingen is dan zo laag mogelijk. En mocht je twijfelen over de mogelijkheden voor een vast dienstverband: het is ook mogelijk om de kandidaat (tijdelijk) aan te stellen via payrolling.

ECHT Onderwijs stoomt talent uit het bedrijfsleven in twee jaar tijd klaar voor een toekomst als bekwaam én bevoegd onderwijsprofessional op jouw school. ECHT Onderwijs gelooft in een persoonlijke aanpak en biedt integrale begeleiding van begin tot eind.

Zo wordt de student docent met integrale begeleiding van begin tot eind, met aandacht voor cultuurverandering en begeleiding on the job door een persoonlijke coach.

Meer lezen?

Het behouden van zij-instromers is onderdeel van onze integrale aanpak.

Lees meer over onze totaalaanpak